Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Детският фестивал „Пясъчни творения“ в Балчик включва и фотоконкурс

Четвъртото издание на детския фестивал „Пясъчни творения“ в Балчик тази година ще се проведе на 13 юли. Тази година форумът има и раздел „Фотография“.

Обявен е фотоконкурс „Моето лято“. В него могат да се включат всички фотографи - професионалисти и любители, без ограничения във възрастта. Снимките трябва да са авторски. Темата е „Моето лято“, а техническите изисквания към фотографиите са да са цифрови изображения, във формат JPG. Приемат се до 5 снимки от един автор.

Отличията ще бъдат в няколко възрастови групи: Деца до 18 години:
7 – 9 год. (1 група), 10 – 13 год. (2 група), 14 – 18 год. (3 група), възрастни - над 18.

Снимките могат да се изпращат до 5 юли на e-mail: balchikfestival@mail.bg. В текста към имейла да бъдат отбелязани: заглавието на снимката, име на автора, години, описание и данни за кореспонденция.

Награждаване:
Награждаването ще се проведе на 13 юЛи 2019, по време на награждаването на участниците в IV-я детски фестивал „Пясъчни творения“ 2019.
Всички участници ще получат имейл с потвърждение от организаторите за участието си.

На всеки участник ще бъде присъдена диплома за участие, а на най-добрите ще бъдат връчени 1-ви, 2-ри и 3-ти места.

Работите ще бъдат оценени от 3-членно жури в състав: Ивелина Романова, Венци Марков и Христина Цонкова

Мястото е обичайното – на плаж „Двореца“ пред вила "Тихото гнездо". Организатор на събитието, което радва десетки дец,а е Държавния културен институт - Културен център "Двореца".

Целите на фестивала са децата да разкрият своя талант, да работят сред природата и да затвърди екипната работа между деца и родители.

Тази година „Пясъчни творения“ ще бъде без конкурсен характер, но ще има специални награди, които ще бъдат раздадени от тричленно жури.

Наградният фонд ще бъде осигурен от ДКИ КЦ "Двореца" и партньори на фестивала.

От миналата година е в сила и новата категория – „Семейна“, в която от тази година се допуска участието не само на родители, а и на роднини.

От създаването си празникът на пясъка е посрещнал над 150 деца от България, Русия, Турция, Белгия, Швеция, Украйна и Дания.

c