Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Бойко Борисов в Шабла: Всичко, различно от мир, ще бъде щета за всички

Ученията са важни за дипломацията и за външната политика на България, заяви министър-председателят Бойко Борисов, който присъства на заключителния етап на тактическото учение с бойни стрелби „Шабла 2019 г.“. „Всички заедно тренираме, показваме своите способности, показваме това, което имаме. Изводите са, че трябва да живеем в мир, а не във война. Колкото повече се опознаваме, толкова повече възпиращата сила е най-важна“, добави премиерът Борисов. Той изтъкна, че формированията ни са показали отлични резултати.

Министър-председателят Бойко Борисов беше категоричен, че на Балканите мирът може да съществува, когато всички са много силни и единни. „Всичко различно от мир ще бъде щета за всички“, заяви премиерът и добави, че е важно усилията да се съсредоточават в повишаване на доходите и на БВП.

В тактическото учение се включиха над 1400 военнослужещи от формирования на Република България, Република Сърбия и САЩ. Проведоха се бойни стрелби на формированията за противовъздушна отбрана от Българската армия, съвместни експериментални и бойни стрелби на авиационни формирования от ВВС с международно участие, стрелба с ракетен комплекс 9К79 „Точка“ и изпълнение на огневи задачи с артилерийска материална част по надводни цели от Сухопътните войски „Шабла – 2019 г.“

Заедно с премиера Бойко Борисов заключителния етап на учението „Шабла – 2019 г.“ наблюдаваха и вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов и началникът на отбраната генерал Андрей Боцев.

c