Четвъртък, 18 април 2024

18.04.2024

Последвайте ни

Албена с отличие за приноса за дуалното обучение у нас

"Албена" АД получи награда за фирма, участвала най-активно със свои представители в изработването на нови учебни планове и програми за дуално обучение.

Наградата бе връчена на специална церемония за приноса им за въвеждането на дуалното образование по българо-швейцарския проект ДОМИНО. Това са първите подобни отличия по проекта. Бяха наградени фирми, търговски камари и професионални гимназии.

Галин Господинов – управляващ съдружник е на GS Malmgren interior и на „Тръбна мебел“ – Добрич, получи наградата за Браншовата камара по дървообработване и мебелна промишленост, чийто председател е. Тя бе връчена за "Най-активна браншова камара в осъществяване на връзката между бизнеса и училищата за въвеждане на дуалното обучение".

Наградите връчиха посланичката на Швейцария Мюриел Берсе Коен, заместник-министърът на образованието и науката Таня Михайлова и заместник-министърът на икономиката Лилия Иванова.

Отличените получиха грамота и предметна награда-символ на доминото, изработена от Антон Георгиев, учител от професионална гимназия-партньор по проекта.

c