Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Мъж, счупил черепа на медик от болницата в Добрич, се размина с условна присъда

33-годишният Никола Н. получи наказание лишаване от свобода за срок от 1 година и 4 месеца, изпълнението на което Добричкият окръжен съд е отложил с изпитателен срок от 3 години. До наказанието се стигна, след като подсъдимият за причиняване на средна телесна повреда на медицински специалист, извършено по хулигански подбуди, се призна за виновен, отказа се от разглеждане на наказателното дело срещу него по общия ред и сключи споразумение с Окръжната прокуратура в Добрич, което днес съдът одобри. В изпитателния срок с него ще се провежда възпитателна работа от полицейски инспектор по местоживеене. В тежест на осъдения са и направените разноски по делото в размер на близо 1300 лева.

На 29 януари миналата година Никола посетил клинична лаборатория в МБАЛ – Добрич. Там той нанесъл юмручен удар на медицинска лаборантка, на която счупил слепоочна кост и причинил контузия на мозъка, като деянието е било извършено по повод службата й.

Възможни са масови оставки на медици от болницата в Добрич заради агресия на пациенти

В деня на нападението пострадалата взела кръв на дете на година и два месеца, което било придружавано от майка си. Манипулацията била травмираща за детето и то започнало да плаче, а майката била видимо изнервена. След манипулацията жената и детето си тръгнали. Около половин час по-късно майката се върнала в болницата заедно с подсъдимия, който е баща на детето. Намерили лаборантката и 33-годишният Н.Н. й нанесъл удар.

Одобреното от Добричкия окръжен съд споразумение е окончателно и със сила на присъда.

c