Образование

Седем отлични оценки и една пълна шестица на матурите във ФСГ „Васил Левски” в Добрич

 По четири предмета на матурите във ФСГ „Васил Левски” в Добрич средният успех е много добър. Броят на зрелостниците, които завършват средното си образование, е 114. Осем са отличните оценки, една от които е пълна шестица, съобщиха от училищното ръководство. Отличните оценки са по БЕЛ, биология, английски език, философия и държавният квалификационен изпит по професионална подготовка, който се зачита за матура.

Средният успех на зрелостниците от матурата по български език и литература е добър 4.15. Много добър 4.72 е средният успех по английски език, на който са се явили 29 момичета и момчета.  Мн. добър 4.87 и 4.81 е успехът съответно по биология и по история. 24 зрелостници са избрали за втора матура да им бъде признат държавният квалификационен изпит /ДКИ/  по професионална подготовка, като  средният им успех е мн. добър 4.79, сочат обобщените данни в гимназията. На изпита по философия са се явили 23 ученици, успехът им е добър 4.44. Най-нисък е успехът по география и икономика, предпочетен от 33 зрелостници, чийто среден успех е добър 3.69, става ясно от резултатите.

Освен 24-мата ученици,  избрали ДКИ за втора матура, на изпита по професионална подготовка са се явили и други дванадесетокласници, за да получат свидетелство за професионална квалификация. Общата равносметка от този изпит е: 25 отлични оценки, шест от които са пълни шестици.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *