Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Областният ученически екип за първа помощ се класира в Националната "Златна лига" на УЕПП

На 7 и 8 юни в Националния учебно-логистичен център на БЧК Лозен – София се проведе ХХХ-ото Национално състезание на Ученическите екипи по първа помощ (УЕПП). Участие в него взеха победителите от областните надпревари на УЕПП. Добричката областната червенокръстка организация бе представена от състезателен екип на ОУ ”Д-р П.Берон” с. Коларци, община Тервел – победители от областното състезание, което се поведе на 10 май т.г.

Юбилейното състезание беше открито от Председателите на БЧК и БМЧК – акад. Христо Григоров и Станимир Бояджиев, в присъствието на много партньорски организации и гости.

"Екипът на ОУ ”Д-р П.Берон” с. Коларци с ръководител Дарина Кобурова се представи много добре, класирайки се в “Златната лига”, изпреварвайки много утвърдени до този момент екипи", съобщиха от БЧК Добрич. В крайното класиране, представителният добрички екип се подреди на 10-о място след победителите - отборът на Пазарджик. Според регламента на надпреварата, най-добре представилите се участници биват класирани на 1-во, 2-ро и 3-то място. Следващите екипи се групират в три лиги - “Златна”, “Сребърна” и “Бронзова”. 

Представителите от област Добрич получиха индивидуални награди, дипломи и паметни медали - ”златни” от Дирекция БМЧК при НС на БЧК.

Учениците от ОУ ”Д-р П.Берон” с. Коларци, които представиха област Добрич на юбилейното издание са - Мелиса Ниязи, Донка Тодорова, Осман Ембие и Ерай Исмаилов. От Областният съвет на БЧК Добрич изказват благодарност на младите сътезатели, както и на директора на учебното заведение г-н Ивелин Станчев и на ръководителя, подготвил екипа – г-жа Дарина Кобурова.

По време на тазгодишното юбилейно издание на Националното състезание, участие взеха 26 отбора и повече от 100 състезатели от цялата страна на възраст между 12 и 14 г.

c