Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

21-ва присъда получи рецидивист от с. Победа, нападнал дядо за пенсията му

На 3 години затвор бе осъден 44-годишен мъж от село Победа за опит за грабеж, извършен  при условията на опасен рецидив, съобщиха от пресцентъра на Окръжния съд в Добрич.

Престъпникът е признал вината си и е сключил е споразумение с прокуратурата, което бе одобрено от съда.

На 9 април тази година в село Победа 44-годишният отнел от възрастен мъж от същото село 358.44 лв., като употребил за това сила.

Потърпевш от престъплението бил 83-годишен мъж, който на същата дата взел пенсията си, а после седнал да се почерпи в заведение, в което бил и подсъдимият. След известно време възрастният човек решил да се прибира и тръгнал към дома си заедно със свой познат. 44-годишният поел след тях, изчакал докато двамата се разделят и когато 83-годишният останал сам на пътя го ударил в гръб. Пострадалият паднал напред, а извършителят опитал да измъкне портфейла от джоба на якето му.

Грабежът бил предотвратен от хора от селото, които чули виковете на пострадалия и се притекли на помощ. Хванали извършителя и го издърпали настрани от възрастния човек, но той успял да се измъкне и хукнал да бяга. За случилото се била уведомена полицията и мъжът бил задържан.

          44-годишният мъж, който вече е осъждан 20 пъти, ще търпи наложеното му сега наказание при първоначален строг затворнически режим.

c