Водещи новини Здраве

Зов за помощ: Помогнете на Деско от Добрич да живее без болка!

На 21 години Десислав Димов претърпява автомобилна катастрофа и получава тежка гръбначно- мозъчна травма, от която се обездвижва напълно от кръста надолу. От 17 години животът му е основно болка.

Десислав е компютърен специалист, завършил е магистратура специалност “Математика и информатика”. Работил е по специалността си, като завеждащ компютърен кабинет в учебно заведение. Като ученик в ПМГ „Иван Вазов” е представял града ни на национални олимпиади по математика.

Всичко вървеше добре до 28.08.2002 г., а после следват 17 години, изпълнени с болки, операции, болки…, сподели майката на Десислав Антоанета Малева.
Тя разказа, че, въпреки трудния живот, многото операции и ежедневните болки, Десислав е изпълнен с желание за живот и не се предава. Той не губи надежда и вярва, че ще живее без болка, благодарение на невромодулиращ имплант, който стимулира гръбначния мозък като изпраща импулси и по този начин действа обезболяващо. Тази надежда му я вдъхна доктор Ридиан Неделко.
За операция са нужни около 60 000 лв., които са непосилни за семейството на Десислав. Към момента има набрани около 28 000 лв.
Операцията ще бъде извършена в МБАЛ „ Света Ана” град Варна, от Доктор Ридиан Неделко.

От февруари 2019 г. група непознати млади жени от социалната мрежа са обединени в обща благородна кауза – да помогнат на Десислав да продължи живота си без болка.
Те изработваха мартеници и великденски сувенири, които предлагаха на близки и познати. По тяхна идея са изработени сувенири- книгоразделители ( за малки и големи на цена 1.00 лв) и магнити с анимационни герои( за малките на цена 2 лв.), които да доставят радост на децата, учениците и педагозите, а средствата да подпомогнат лечението на Десислав.
От трите кампании, с много труд са внесени близо 4 000 лв.
Сметката нараства бързо, но с малки суми, а времето на Десислав тече много бавно заради силните болки.

Близките на Десислав призовават всички, които имат желание и възможност, да сторят добро и да помогнат на Деско да живее без болка.

Средствата от благотворителните кампании постъпват по Дарителски сметки за лечение:
в BGN – BG85UNCR96605012029308
в USD – BG27UNCR96605112029301
в EUR – BG35UNCR96605412029302
SWIFT BIC код на Уникредит Булбанк UNCRBGSF
Ако банковият превод не е възможен, можете да дарите и чрез PayPal превод на акаунт [email protected]

За контакт с Десислав Иванов Димов Тел. 0886862492, e-mail: [email protected];

За контакт с майката на Десислав- Антоанета Малева – 0887965913

Близките на Десислав благодарят предварително за помощта с надежда, че с подкрепата на добри хора младия мъж ще продължи да живее без болка.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *