Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Ученици от ФСГ в Добрич са приети за студенти с награди от конкурс

Двама възпитаници на Финансово-стопанска гимназия „Васил Левски” в Добрич са отличени в конкурса за ученическо есе, организиран от катедра „Застраховане и социално дело” /ЗСД/ при Стопанска академия „Димитър А. Ценов” в Свищов, съобщават от там. Висшето учебно заведение предизвика за участие средношколци от 10 града - Варна, Добрич, Казанлък, Монтана, Свищов, Суворово, Търговище, Червен бряг, Шумен и от две училища в Пафос, Република Кипър. Жури от академични преподаватели, председателствано от доц. д-р Румен Ерусалимов – ръководител на катедра ЗСД, оцени ученическите разработки и присъди четири награди. Всеки ученик получи сертификат за участие, с който може да бъде записан за студент в Стопанска академия по първа желана специалност в редовна форма на обучение.

В направление "Икономика и управление на социалното осигуряване" бе отличена Томислава Ковачева – XII клас от ФСГ "Васил Левски". Ивелин Стефанов – XI клас, също възпитаник на добричката гимназия, получи наградата на Академичния център за кариерно консултиране и връзки с обществеността. В направление "Застраховане" отличието бе присъдено на Георги Георгиев – XII клас от свищовското СУ "Димитър Благоев", а наградата на ректора на Стопанската академия бе присъдена на Стела Хаджиева – XII клас от ППМГ "Нанчо Пoпович",  Шумен.

Победителите в конкурса бяха наградени на специална церемония, която се проведе в музея на висшето учебно заведение. Те бяха поздравени от зам.-ректора по Студентска политика и институционални комуникации доц. д-р Николай Нинов, който е и преподавател към катедра ЗСД. "Сертификатите, които получихте от участието си в този конкурс, са Вашият входен билет за Стопанска академия", каза доц. Нинов. Той поясни, че сертификатът осигурява за новоприетите студенти правото на безплатно общежитие през първата година от обучението им в редовна форма. Доц. Нинов подчерта, че по време на своето обучение свищовските студенти получават не само качествено обучение, кариерна ориентация и подкрепа от своите преподаватели, но имат възможност и да развиват личностни качества и таланти, да пътуват с цел обучение или практика в чужбина, да подобрят езиковите си познания, да създават нови приятелства в целия свят.


c