Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Пари за млад мъж в будна кома, вместо букети събраха младоженци от Добрич

Младоженци от Добрич направиха своята първа съвместна крачка в живота с добро и в подкрепа на благородна кауза. Неделина Петрова и Веселин Захариев пожелаха цветните поздрави към тях да се под формата на парично дарение в подкрепа на Илко Панайотов от Добрич. Прекрасната млада двойка пое по пътя на брачното съжителство на 2 юни. Сумата, която събраха и дариха на Илко, е 1 001 лева. Близките на младия мъж благодарят на младоженците за съпричастността и добротата. Те пожелават на младото семейство „На добър час!”

Илко Радомиров Панайотов е на 29 години. На 31 юли 2014 година, по време на работа, катастрофира по пътя Добрич-Силистра. Получава тежка черепно-мозъчна травма и е приет в болницата в Силистра, където в продължение на два месеца е в кома. Лекарите успяват да се преборят за живота му, но младият мъж остава в будна кома и е прикован в инвалидна количка. През 2016 година, след дълго търсене, родителите му намират клиника в Германия, която предлага лечение на Илко. Сумата - от 96 000 евро, е непосилна за семейството му и започва дарителска кампания. Непосредствено преди Коледа същата година младият мъж получава одобрение от Националната здравно-осигурителна каса да бъде финансирано лечението му в немската клиника. По преценка на родителите му обаче то предсрочно прекратено.

Битката на семейството на Илко Панайотов за подобряване на състоянието му продължава и до днес с рехабилитация и други медицински процедури.

c