Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

Мария Лалева представя в Каварна литературния феномен "Живот в скалите"

Известната поетеса и киносценарист Мария Лалева ще представи романа си "Живот в скалите" в Каварна. Тя ще се срещне с каварненци на 12 юни (сряда) от 17:30 часа  в заседателната зала на Община Каварна.

Мария Лалева е автор, добре познат на публиката с поезията си. С излизането на романа „Живот в скалите“, тя се превърна в един от най-четените съвременни български автори. Романът се оказа литературен феномен за България. Търсенето му започна преди изобщо да се появи, а когато вече е факт, интересът към него расте главоломно – за броени дни зае първо място в класацията на Хеликон. Историята на умираща жена, която поверява невръстния си син в ръцете на шепа чудати старци в Созопол, отключи повече от съпричастност. 

За "Живот в скалите" журналистът Георги Тошев пише: Роман за въпросите и отговорите по житейския ни път. За въпросите, които е добре да зададем първо на себе си. И за отговорите, които си дължим, за да продължим. Различна, многопластова и емоционална книга. Откровена и вълнуваща. Роман за прошката и волята за промяна. Усещане за красива книга. Убедителен дебют на популярната поетеса и киносценарист Мария Лалева в прозата. Смела заявка за сериозна литературна интерпретация на човешките взаимоотношения и избори.

Снимка: Chernomorie-bg.com

c