Четвъртък, 18 април 2024

18.04.2024

Последвайте ни

Майка на 6-годишно момиченце се върна от Германия в Добрич и изчезна

Близки издирват 25-годишната Владислава Тошкова Василева от Добрич, пристигнала скоро от Германия, където живее. Младата жена е с тежка депресия, която е животозастрашаваща, написа в групата Балчик – нашата община Александър Шустер, с когото живее на семейни начала.

Владислава изчезна на 3 юни, излезе от вкъщи и от тогава не знаем къде е, сподели за Про Нюз Добрич майка й Димитричка Димова. Тя разказа, че дъщеря й се върнала от Германия на 19 май. Първо отседнала при баща си в София и престояла там няколко дни, след което изчезнала. Намерена е в Слънчев бряг, родителите на Димитричка отишли я приберат в Добрич от местното полицейско управление на 27 май вечерта. Майката на Владислава, която също живее в Германия, си дошла в Добрич на 28 май.

Във въпросната сутрин – 3 юни, понеделник, младата добричлийка е трябвало да отиде на лекар, за да си направи изследвания. След излизането от дома й обаче следите й се губят. На 5 юни, сряда, е подаден сигнал за изчезването й в полицията.

Не е изчезвала друг път, каза майката на Владислава. По думите на Димитричка Димова вероятно дъщеря й има някакво емоционално или психично разстройство. За това говорел фактът, че в Слънчев бряг е намерена боса, била си махнала маратонките, краката й били доста наранени. „Безпокоя се, че може да й се сучи нещо, тя не го осъзнава”, сподели разтревожената майка. Тя допълни, че дъщеря й не желае да се лекува и е на мнение, че нищо й няма.

В поста си Александър Шустер споделя, че Владислава е била видяна за последно вчера, 5 юни, в Балчик. Мъжът предполага, че е в Каварна, Балчик, Албена или Варна, майка й не изключва да е и в Слънчев бряг.

Александър Шустер пише, че Владислава е висока 168 см, с пропорционално телосложение, къдрава руса коса и забележимо големи устни. Има татуировки на вътрешната предмишница на двете ръце, надпис на лявата ръка и кръст на дясната. Облечена е била със светло сини дълги дънки, черна къса тениска  и черни обувки.

„Всяка помощ може да спаси живот! Моля, ако някой я види, да й каже: Алиса те търси, много й липсваш!”, написа Александър Шуслер, визирайки 6-годишната им дъщеря.

Димитричка Димова сподели, че тя и дъщеря й живеят в Нюрнберг, в различни квартири, които се намират в близост.

В случай, че някой я забележи, моля да се обади в полицията, призовават близките на Владислава Тошкова. Посочени са следните телефонни номера: Полиция - 112 или 116, за контакт с  роднините в България - 089 03 47 320, за контакт със семейството в Германия +49 15 73 700 90 43 или +49 176 22 30 72 71.

c