Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Плажовете на Албена и Бялата лагуна с награда "Син флаг" за 2019 г.

Два плажа в област Добрич са отличени с наградата "Син флаг" за 2019 година, съобщават от българското движение.

Международното жури на своето годишно заседание за Северното полукълбо в Копенхаген взе решение да награди най-добрите плажове и яхтени пристанища за 2019 година в световен мащаб, като сред отличените достойно се нареждат и българските.

14 плажа и една яхтена марина по Българското Черноморие ще посрещат туристите със сертификат „Син флаг“ . Така ивиците с чист пясък и морска вода са с две повече в сравнение с миналото лято. Това са , „Оазис“, „Дюни“, „Созопол Харманите“, „Поморие Изток“ , „Несебър Юг „,“Слънчев бряг Юг“, „Слънчев бряг Централен“, „Слънчев бряг Север“, „Свети Влас Нов“, „ Елените“, „ Слънчев ден“, „Златни пясъци“, „Албена“ и „Бялата Лагуна“ и „Марина Диневи“. :

За да се получи екосертификат „Син флаг“ един плаж трябва да отговаря на още 32 критерия относно чистотата, управлението на околната среда и организация, образование и информация за околната среда, безопасност за посетителите и услуги, както и за защита на природата, на брега и крайбрежната зона, коментират екоспециалисти.

c