Четвъртък, 18 април 2024

18.04.2024

Последвайте ни

Добрич е домакин на фестивала за хармоничен живот "Здравей здраве"

Втори ден в град Добрич продължава третото издание на Националния фестивал "Здравей здраве". По време на двата фестивални дни, лектори и производители запознават гостите на форума с древните и съвременни начини за постигане на хармоничен и здравословен живот.

Организаторите на тазгодишното издание определиха като отправна фестивална тема, да акцентират върху отношенията в семейството и заобикалящият го свят.

Както и второто си издание, "Здравей здраве" се провежда в сградата на Международен колеж - Добрич.

Поканените за участие специалисти, по време на лекциите и включените към тях демонстрации, представят утвърдени и нови практики и методи за хармонизиране и намирането на баланса между деца и родители, както и за оцеляване на семейното ядро в непрекъснато променящия се социум.

Вержиния Илиева от "Къщата на Аюрведа"

Едни от интересните изложители в тазгодишното издание са младото семейство Вержиния и Ивалин Илиеви - основатели на "Домът на Аюрведа" в България. Младите хора са дипломирани специалисти по Аюрведа, завършили интензивно целодневно обучение и клас за напреднали в Аюрведа (Advanced Diploma in Ayurveda) в колежа по Аюрведа - Австралия при проф.Джейсън Чандлър. Повече от 10 години практикуват древната форма на класическа Аюрведа. След като се завръщат в България се установяват в китното българско селце Малоградец в полите на Стара планина, където създават и "Домът на Аюрведа“.

"В България започнахме да създаваме лечебни продукти на основата на български и индийски съставки. В Добрич гостуваме за първи път и предлагаме продукти, които действат лечебно върху всяка една система във тялото. Всичко, което предлагаме е сътворено изцяло от природни съставки и си го създаваме ние - за подпомагане на мозъчната дейност, храносмилателната система, отделителната система, за очи, уши и др. Тук предлагаме и няколко вкусни разядки, които също са произведени от нас, а и самите ние обичаме да си ги похапваме с огромно удоволствие."

Оргонит - от "Къщата на Аюрведа"

Нещо изключително интересно, което е представено от младото семейство, са оргонитите - красиви и простички наглед нещица, които вършат изключително полезна работа. Изработени са от Ивалин Илиев и хармонизират електромагнитните от съвременните цифрови устройства - смартфони, таблети, монитори, телевизори, а по-големите разработки са създадени да се поставят у дома, за да хармонизират енергията в него. На фестивала в Добрич, Ивалин Илиев донесъл от най-малките екземпляри на тези малки чудесии, изработени от родопски кристали и магнитни спирали и намотки.

В края на нашия разговор, семейство Илиеви отправиха пожелание към всички - да са по-спокойни, да не се страхуват да опитват от различни неща и да изживеят живота си с любов към всичко.

Всички лектори и изложители на "Здравей здраве" са изключително отзивчиви и позитивни към посетителите. Отбийте се и ще се уверите сами. 2 юни е датата на финалният фестивален ден за "Здравей здраве" III.

c