Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Малки и пораснали деца празнуват на 1 юни в Градския парк на Добрич

Вълнуващ и наситен с игри и емоции е празничният 1 юни - Деня на детето, в Добрич. Традиционни и нови събития насищат централната част на града, където малки и пораснали вече деца имат възможност на рисуват, играят, спортуват, пеят, да се забавляват на атракционите или просто да седнат и да наблюдават случващото се в парка.

Най-нетърпеливите още от 10:00 ч. бяха в очакване да получат боички и четки за да започнат с рисунките върху стъклената фасада на сградата на Регионалния исторически музей в Добрич.

Традиционният Фестивал на талантите, който през тази година се организира за 8-и пореден път, включва модулите: Бъди активен с Пауър Джъмп, Настолни игри, Демонстрация с авио- и корабни радиоуправляеми модели, Face painting, Детски игри с актьора Красимир Демиров. Всички забавления продължават до 19.00 ч. в Градски парк „Свети Георги“.

Тази година Пауър Джъмп отново предложи интересни целодневни спортни работилници – по скачащи и статични кокили, слаклайн, унисайкъл или колела с една гума, над десет различни забавни игри – инструмент за социално включване и активизиране на физическата активност – игри с балони, щафети, летящи катерици и др. За първи в аткативните предложения са включени тандемни велосипеди и спортни игри на открито – федербал, народна топка, футбол или „Алчен за гол“ с три малки надуваеми вратички.

Пилотно през тази година са включени в програмата и любимите на децата настолни игри – „Не се сърди, човече“, Дженга, Карти Уно, Шах, Дама, Игра на думи, Морски шах и др. Освен положителните емоции, които съпътстват отделните игри, участниците имат възможност да създадат и много нови запознанства.

По традиция, ателието за рисуване на лица си остава едно от най-привлекателните по време на празника. Благодарение на уменията и фантазията на модераторите, децата си тръгват щастливи с грейнали и изрисувани личица - превръщайки се в любимите си приказни герои.

Забавленията за малки и големи продължават до 19 ч., в Градския парк на Добрич.

c