Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Чаровна детска изложба в зоопарка сътвориха за юбилея на ДГ "Първи юни"

След Детската хоротека - танцовата инициатива за празника на Светите братя Кирил и Методий в центъра на Добрич, малките възпитаници на ДГ "Първи юни" продължават с изявите, свързани с отбелязване на рождения ден на своята любима детска градина. Поредното чаровно събитие на малчуганите беше откриването на тяхната колоритната изложба наречена „45 години ДГ „Първи юни“ №17“. Тя беше подредена в градския зоопарк, непосредствено до игривите зайчета и папагалчетата.

От  прекрасните детски рисунки, сътворени от детската фантазия, надничат усмихнати личица, балони, калинки, торта и свещички, както и сградата на детската градина, видени през очите на малките художници. В детските творби присъстват и животните - именно по начина по който ги виждат децата.

По време на своя празник, децата пяха песнички и танцуваха заедно с педагози и родители. Г-жа Валентина Русева - директор на детското заведение, поздрави участниците и отличи със специални подаръци децата, които са се изявявали през цялата учебна година деца. Обръщайки се към присъстващите, директорът пожела на децата: "Бъдете здрави, летете, не спирайте да творите, да развивате уникалния талант, който носите в себе си и един ден да се превърнете в истински художници, танцьори, спортисти и артисти."

За двойния си празник – рожден ден и имен ден, детската градина получи подаръци и от „Изида“ ООД – по един голям вкусен сладолед за всеки, "за който децата и екипа на детското заведение сърдечно благодарят!"

От ръководството на детското заведение припомниха, че за тях празниците по повод 45-ата годишнина на ДГ „Първи юни“ №17 ще приключат едва на 3-ти юни. На този ден в „Хепи Ленд“ гр. Варна, за децата са организирани забавни игри, изненади щур купон - като своеобразна черешка в празничната торта по повод юбилея на детското заведение.

c