Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

Цветя на „Чудната градина” ще красят парковете, градините и алеите в Тервел

Община Тервел се нареди сред най-големите приятели на социалното предприятие „Чудната градина”, съобщава в страницата й във Фейсбук д-р Хасан Ефраимов – член на Управителния съвет на фондация „Николай Чудотворец”. „Верни на традицията, социалната им дейност е на дела, а не само на думи”, посочва той. Лекарят пояснява, че цветя на „Чудната градина” ще красят парковете, градините и алеите на добруджанския град.

Д-р Ефраимов разказва, че участва и в друг социален проект, който е много по-голям от този за социалното предприятие в Добрич. Един път седмично работи като лекар в Медицинския център в Тервел, който се финансира само и единствено от Общината. „Алтернативата е хиляди души в общината да останат без лекарска помощ от специалисти, защото сме десетина лекари в този проект”, посочва медикът. Разказва, че работят изключително с най-бедните съсловия на обществото и без финансовата подкрепа на Община Тервел не биха издържали и ден.

„Благодарим, Тервел. Нека нашите цветя радват душите ви и да ви донесат много щастие”, изказва благодарност д-р Хасан Ефраимов. Той изразява надежда, че и други общини в областта ще последват примера, подкрепяйки "Чудната градина", която е бялата лястовица на Добруджа.

c