Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Въоръжение и военна техника пътуват към Шабла за учебните стрелби

Започва предислоциране на въоръжение и военна техника на военните формирования, които ще участват в учението „Шабла – 2019 г.“, съобщават от Министерството на отбраната. Транспортирането ще се извършва до 31 май от пунктовете за постоянна дислокация до Зенитния полигон на Военновъздушните сили край Шабла. Придвижването става по график, съобразен с натовареността на движението по националната пътна мрежа. За предислокацията на участващите формирования ще се използва републиканската пътна и железопътна инфраструктура.

От МО молят гражданите да спазват мерките за безопасност на органите на Служба „Военна полиция“, които ще ескортират колоните.

Военни полети на малки височини ще се извършат край Добрич през юни

Както Про Нюз Добрич писа, учебните стрелби на военни формирования ще се проведат на Зенитния полигон на ВВС край Шабла и прилежащата акватория на Черно море от 10 до 13 юни и резервен ден 14 юни от 8 до 17 часа. По време на стрелбите над населените места източно от Добрич ще се извършват полети с военни самолети и вертолети, някои от които на малка височина.

За осигуряване безопасността по време на стрелбите се въвеждат временни забрани на корабоплаването и въздухоплаването в морското и въздушно пространство, заключено между ивицата на нос Карталборун (Дуранкулак), нос Калиакра и линията, отстояща на 55 мили (100 км) успоредно на бреговата ивица и пространството над тях на височина до 20 000 м над морската повърхност. С цел недопускане на инциденти се умоляват всички граждани да ограничат пребиваването си в района на стрелбите.

Снимката е илюстративна

c