Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Представят ученическите творби от "Големите майстори и малките художници"

Днес, 29 май, в Художествена галерия - Добрич ще бъде представена изложба на участниците от три добрички училища, участници в проекта „Големите майстори и малките художници“, финансиран от Министерство на културата.

Откриването ще бъде от 16:30ч ., като експозицията ще включва творби на ученици от СУ „Димитър Талев“ с преподавател Марияна Бойчева и ОУ „Христо Смирненски“ с преподавател Снежана Желева. Художественото представяне финализира няколкомесечната работа в творческите работилници, където участниците се включиха в образователни игри, моделираха и колажираха по произведения на известни български художници. С помощта на ръководителите си, те научаваха и любопитни подробности, свързани с характерните предмети и обичаи от народния бит и култура.

"Изложбата е едно естествено продължение на проекта, дал на децата знания за емблематични художници на българското изкуство в постоянната експозиция на Галерията", коментираха от ръководството на проекта.

Малко по-късно ще бъде подредена и изложба, в която ще бъдат включени и творбите на деца от пети, шести и седми клас от СУ „ Св. Климент Охридски“, с преподавател Мария Попова.

c