Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Подпалиха колите на кметицата на Зърнево. Тя смята, че е заради изборните резултати

Два леки автомобила – „Шкода” и „Фолксваген”, собственост на кметицата на тервелското село Зърнево Гюлай Неджиб, изгоряха снощи, научи Про Нюз Добрич. От Областната дирекция на МВР съобщиха, че сигнал за пожара е получен в 3:35 часа. Двете коли били паркирани една зад друга. Пламъците са ги унищожили напълно. Причините за произшествието се изясняват, образувано е досъдебно производство.

Снощи е направен оглед, при който по автомобилите не са установени следи от запалителна течност, казаха запознати с разследването. Предстои да бъде извършен оглед и днес, в светлата част на денонощието.

Гюлай Неджиб потвърди за Про Нюз Добрич, че изгорелите коли са нейни. Тя сподели, че два мандата е кмет на ДПС. „130 души от селото минахме към ГЕРБ, Цветан Цветанов дойде в Зърнево и ни връчи книжките”, припомни Неджиб. Кметицата смята, че колите са запалени заради резултатите от изборите – на предните ГЕРБ са имали 7 гласа, докато сега са 210. Неджиб сподели още, че семейството й с никого от селото не е имало скандали. Ден преди изборите съпругът й влязъл в словесен конфликт с представители на ДПС.

Водещата снимка е илюстративна.

c