Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Оцелелият при зверска катастрофа Емо от ФСГ-Добрич също е абитуриент

Много емоционална бе абитуриентската вечер за учениците от 12 „а” клас на Финансово-стопанската гимназия „Васил Левски” в Добрич, специалност “Застрахователно и осигурително дело” с класен ръководител Димитричка Порязова. За да си направи снимка за спомен със съучениците си там беше и Емо Ангелов, който през октомври миналата година преживя тежка катастрофа.

Младежът, който беше зад волана, оцеля по чудо. Той все още се възстановява и рехабилитацията му продължава. От кола, паркирана край двора на училището, развълнуван Емо наблюдаваше тържеството в гимназията. По-късно той си направи снимка със съучениците си, независимо от инвалидната количка, с която в момента се придвижва.

Емо обаче наваксва с учебния материал и полага изпити, като учителите го посещават у дома, за да го изпитват.

Неотдавна той сподели в социалната мрежа: Искам да благодаря на този прекрасен клас 12 „а” за всичко което направиха за мен, защото, ако не бяхте Вие, сега сигурно нямаше да съм тук с Вас.” Припомняме, че още в деня след катастрофата съучениците на Емо подеха благотворителна кампания и само за ден бяха събрани 10 000 лева, които бяха предоставени на майката на младежа за спешна оперативна интервенция, тъй като животът му бе в опасност. Впоследствие бяха набрани допълнителни средства за лечението и рехабилитацията му.

Последната учебна година за класа бе белязана и от друга трагедия - през ноември в тежка катастрофа по пътя Генерал Тошево – Добрич загина 18-годишната слънчева Боряна, която учеше в същия клас. На тържеството по изпращането им на 15 май учениците класът бе избрал да бъде облечен с тениски с надпис „Подай ръка!”, вместо с бляскави тоалети за празника.

c