Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Обвинен за убийството на майка си може да излезе от затвора на 70

Присъда между 15 и 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна очакват 50-годишен мъж, обвиняем за убийството на собствената си майка - по изключително мъчителен начин.

На свое заседание днес, Окръжният съд в Добрич е оставил без уважение молбата на подсъдимия за изменение на наложената му мярка за неотклонение  от „задържане под стража“ в по-лека, съобщиха от пресцентъра на ОС-Добрич. Срещу 50-годишния мъж е повдигнато обвинение за това, че на 5 декември 2017г. в село Орляк, общ. Тервел, умишлено е умъртвил майка си, като деянието е извършено по особено мъчителен начин за убитата. Престъплението било извършено в дома, в който майката и синът живели  в общо домакинство.

Събраните от обвинението данни сочат, че вечерта на 4 срещу 5 декември 2017г. след злоупотреба с алкохол подсъдимият извършил побой над майка си, като й нанесъл множество удари с ръка и крак, както и с дърво за огрев, дървена пръчка и метален ръжен. В ранните часове на 5 декември 2017г. жената  починала.

В мотивите си, Окръжният съд е счел, че към настоящия момент не са налице нови обстоятелства, които да налагат изменение на първоначално взетата спрямо мъжа мярка за неотклонение.

Предстои наказателното дело срещу мъжа да бъде гледано от разширен съдебен състав от двама съдии и трима съдебни заседатели, тъй като деянието, за което той е обвинен, се наказва с лишаване от свобода за срок от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна. Разпоредителното заседание по делото е насрочено за 24 юни, от 10.00 часа.

Решението на Окръжент съд Добрич може да бъде обжалвано в 7-дневен срок пред Апелативен съд - Варна.

c