Сряда, 17 април 2024

17.04.2024

Последвайте ни

Без нарушения започна изборният ден в област Добрич

Изборният ден в област Добрич, за представители на България в Европейския парламент, започна по график - в 07.00 часа, без регистрирани сериозни нарушения на обществения ред, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР.

Припомняме, че на денонощната телефонна линия 02/982 22 32 , както и на e-mail izbor@mvr.bg , гражданите могат да подават сигнали, свързани с нарушения, възпрепятстващи нормалното протичане на изборния процес.

От 8.30 до 19.30 часа, в днешния ден, в звената на Дирекция „Български документи за самоличност“ ще се издават  удостоверения (за изгубени/ откраднати/ повредени/ унищожени лични карти и документи с изтекъл срок) с оглед на упражняване на избирателните права на гражданите.

От МВР напомнят, че в изборното помещение не се допускат въоръжени лица и такива, носещи предмети, опасни за живота и здравето на гражданите.

Забранява се използването на мобилни телефони, фотоапарати или друга възпроизвеждаща техника с цел заснемане на начина на гласуване.

Решение за намеса на служители на МВР за възстановяване на реда, когато това е необходимо, взема избирателната комисия.

От вътрешното министерство уверяват, че са предприети всички необходими мерки за охраната на обществения ред, пожарна безопасност и осигуряване на спокойно протичане на изборния ден.

c