Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

11 жалби и сигнали са постъпили в РИК в Добрич до 17 ч.

11 жалби и сигнали са постъпили в Районната избирателна комисия в Добрич до 17 ч. В един от сигналите се съобщава, че на изборните табла пред 15 секции в областния град отсъства името на водача на листата на една от коалициите, участващи в днешния вот за Европейския парламент. РИК е извършила проверка и е установено, че на таблата в посочените в сигнала избирателни секции наистина отсъства името на водача на листата на съответната коалиция. РИК е взела решение, с което указва на Областния управител в Добрич да отстрани допуснатото несъответствие. По-късно е констатирано, че дадените указания на Областния управител са изпълнени и е извършена корекция в списъка на информационните табла пред секциите.

     В друг от сигналите се съобщава, че в секция в ОУ „Й. Йовков” в Добрич представители на една политическа сила водят непрекъснато хора до секцията да гласуват, като им плащат. Извършена е проверка, която не е установила посоченото в сигнала нарушение и жалбата е определена като неоснователна.

   В прокуратурата са постъпили два сигнала, които са проверени и магистратите са се произнесли, че няма данни за извършено престъпление, съобщи окръжният прокурор Пламен Николов. В сигналите се съобщавало, че някой мотивира хората да гласуват чрез заплащане. Но при проверката тези факти не били установени.

c