Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Започна сезонът на абитуриентските балове в Добрич (+снимки)

Професионална гимназия по транспорт, облекло и лека промишленост постави началото на сезона на абитуриентските балове в Добрич. От 23 до 27 май в Добрич и областта  се провеждат абитуриентските балове, в които ще празнуват около 1100 момичета и момчета, завършващи средното си образование. 

„Много ни е мъчно да се разделим с хубавите наши деца. Истината е, че за изминалите четири години всички наши колеги са се привързали изключително много към тях“, сподели пред По Нюз Добрич Деница Андонова – учител по изобразително изкуство в гимназията.

Тя обясни, че прическите на повечето абитуриентки са направени от бивши възпитанички на учебното заведение, които вече имат студия за красота. Там са направили прическите и са ги гримирали. „Това много ни ласкае, тъй като всичко, което сме дали за тях и тяхната визия, те сега го демонстрират. Нашите бивши ученици са приложили своите умения на настоящите“, сподели учителката.

Тя подчерта, че училището дава на младите хора както професия, така и усет към красивото.

„Наши възпитаници имат студия в Добрич, както и във Варна. Те вече са се наложили, утвърдени са в професионалните среди. Дори другите абитуриенти също ще си правят прически при нашите възпитаници, което ни кара да се чувстваме много горди“, подчерта тя.

Деница Андонова коментира и модните линии при абитуриентите тази година.

„Младите хора са заложили на малко по-сдържана, не толкова натруфена визия. Те са достатъчно красиви – както момичетата, така и момчетата, и не са разчитали на претрупаността. Налага се цвят „пудра“. Тази година той е актуален и нашите ученици са се придържали към него. Дрескод не сме обявявали. Макар и без уговорки, всички са се придържали към А-линия силует. Косите на повечето са прибрани в кок, с едри букли. Имат много семпъл и изчистен грим, което също ни радва. Те нямат нужда от пищен грим, тъй като красотата им идва от това, че са млади и умни“, сподели Деница Андонова.  

„Младите господа са се насочили към по-небрежния стил. Почти няма такива, които да са с прекалено тежки и помпозни сака. Има някои, които са заложили на блясъка, и са с ламени сака. Но, пък панталонът е в изчистен стил. Имаме момчета в небрежен стил, които са с дънки в цвят индиго, които са акцентирали с интересно сако“, коментира още тя.

Радващо е, че по-голяма част от учениците от ПГ ТОЛП ще кандидатстват във висши училища.

За следващата учебна година ПГ ТОЛП ще има прием с четири специалности, сред които и нови.

Пожелавам на абитуриентите ни да са здрави, щастливи, да имат късмет. Да успеят там, където са се насочили, пожела Таня Генчева, също учител в гимназията.

c