Вторник, 19 март 2024

19.03.2024

Последвайте ни

Талантите на „Алексия” отново са на върха

За пореден път талантите на спортен клуб „Алексия” в Добрич с ръководител Севдалина Мавродиева-Нейкова се представиха отлично на състезание. През уикенда те взеха участие в Държавното първенство по масов спорт „Гимнастрада”, което се проведе в новата многофункционална зала „Арена Шумен”. Грациите от Добрич спечелиха два златни медала и един сребърен.

В „Гимнастрада” участваха 121 отбора от 42 клуба от цялата страна с близо 1 500 гимнастички, съобщи за Про Нюз Добрич Севдалина Мавродиева-Нейкова.

СК „Алексия” се представи с 66 отлично подготвени деца между на възраст от 7 до14 години. В първа възрастова група /7-10 години/ децата спечелиха първо място с танца с уред „Котки в шапка”. Във групата със състезателки между 10 и 14 години „Алексия” грабна първо и второ място с двете си формации. Те представиха танците „Кобри” и „Жар птици”. „Кобри” бе приет изключително от цялата аплодираща зала и бе удостоен с най много точки 74.500 от 80 максимални, сподели ръководителят на клуба.

„Много се гордея с всички деца и ги поздравявам, че издържаха тежката подготовка. Сърдечно благодаря на Българската федерация по художествена гимнастика за прекрасно организираното, както винаги, първенство и възможността клуб като „Алексия” да вземе участие в този истински празник на спорта и децата”, допълни Севдалина Мавродиева-Нейкова.

На талантливите възпитаници на спортния клуб предстои участие във фестивал на Българската федерация по спортни и танцови дисциплини с децата от 7 до10 години. След това ще се проведе лятната подготовка на „Алексия”, която е доста интензивна и включва заучаване на нова техника и елементи, които да бъдат ползвани в бъдеще в новите хореографии.

На 6 юни от 19 часа в Драматичен театър „Йордан Йовков” , „Алексия” ще представи годишната си концертна продукция. Новата група за начинаещи "бебета" ще стартира на 1 юни с треньор Ваня Колева, която работи с всички деца до 7 години в школата.

c