Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Наградиха победителите в Майското рали на ПГ ТОЛП-Добрич

Днес от 11 часа, на градския учебен полигон се проведе традиционното Майско рали, организирано от Професионална гимназия по транспорт, обслужване и лека промишленост – Добрич.   В атрактивната надпревара „Майсторско управление на МПС“ участваха учениците от 11 и 12 клас от професиите „Монтьор на подемно-транспортна техника“ и „Техник на транспортна техника“.

В надпреварата се включиха и представители на автосервизи „Форд“, „Шкода“, Пежо“ и „Недмобил“", а гости на състезанието бяха седмокласниците от ОУ „Н.Вапцаров“ и  ОУ „Хр.Смирненски“ в Добрич.

Майсторството при шофирането на учениците оценява тричленно жури с председател инж. Господин Господинов. Преди старта на надпреварата, председателят на журито обърна внимание и посъветва състезателите: "Преди всичко учениците трябва да покажат , че са стабилни  и мобилизирани, а не да се подложат само на адреналина и да се оправдават с него.“ 

Автомобилното рали се проведе в два манша- за най-добро време и слалом. Учениците зад волана трябваше да покажат скоростно шофиране, съчетано с майсторско управление и безупречно паркиране.

"Това е състезание за ученици  с бензин в кръвта", коментира инж. Снежана Жечева - бивш директор на гимназията.

След финала на състезанието, всички участници получиха грамоти, а за класирали се на първите от 1-во до трето място, гимназията връчи предметни награди, а фирма "ИВ КАР СПОРТ" отличи с парични премии.

Организатори на Майското рали са ПГ ТОЛП-Добрич, в партньорство с "ИВ КАР СПОРТ" ООД, ТСТ „АУТО“ ООД и „АРХЕОС“ ЕООД.

c