Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Фолклорен танцов клуб "7/8" от Добрич получи голямата награда на "Капанска китка"

Най-високият приз - наградата на кмета на община Разград на Националния фолклорен фестивал "Капанска китка" бе присъдена на Фолклорен танцов клуб "7/8" от Добрич. Кметът д-р Валентин Василев поздрави участници в надпреварата и им пожела да продължават да творят и да предават красотата на народните български хора на поколенията. Поздрав към танцьорите отправи и председателят на журито Любчо Василев.
В десетото юбилейно издание на фолклорната надпревара, организирана от танцов клуб "Абритус", с подкрепата на община Разград и Народно читалище "Бузлуджа 2010", се представиха 15 танцови клуба от различни краища на страната.
Първо място в конкурсната надпревара заслужиха танцьорите от Танцов клуб "Джумалийци" - Търговище. На второ място се класира Клубът за хора и народни танци към Лесотехническия университет в София, а трети останаха Танцово студио "Калина Рада" от Разград. Награди връчиха и домакините от клуб "Абритус" и читалище "Бузлуджа 2010", Регионалният исторически музей в града, РЕКИЦ "Читалища" и Театрално-музикалния център, а за всички участници имаше грамоти.

c