Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Детска градина "Радост" от Добрич се включи в Ден на революцията в храненето

В Детска градина "Радост" №20 в Добрич  се проведе "Кулинарна работилничка", свързана с инициативата на Фондация "За храната" - "Ден на революцията в храненето" под наслов: "Не яж боклуци, яж зеленчуци"!

В нея взеха участие над 70 деца от подготвителните групи, които се забавляваха, докато си приготвят вкусна и здравословна храна.

„Целта на тази прекрасна инициатива бе  да покажем на децата какво означава "junk" храна ("junk" в буквален превод означава боклук). По този начин децата могат да осъзнаят какво е здравословна храна , как могат сами да си я приготвят и като цяло какво представлява здравословното хранене”, споделиха от учебното заведение.

Малчуганите бяха запознати чрез презентации и други различни материали по темата. За всички участници Фондацията беше подготвила книжка и сертификат.

Надяваме се да разберат, че не винаги под лъскавата опаковка се крие нещо полезно, споделят учителите.

Инициативата  се проведе под ръководството на Искра Иванова, учител в Детска градина "Радост" 20 и съдействието на учителките от подготвителните групи.

Рекорден брой деца – 7000 от цялата страна, приготвят здравословна храна на 17 и 18 май. В кампанията "Ден на революцията в храненето" участват над 1000 доброволци от почти 70 населени места, които организират 220 безплатни детски кулинарни работилнички.

c