Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Шествие от Ген. Тошево до границата с Румъния заради безводието организират жителите на „Пастир”

Мирно шествие заради критичната ситуация с липсата на вода повече от 20 дни организират жителите на квартал „Пастир” в Генерал Тошево, съобщи за Про Нюз Добрич кметският наместник Снежана Станева. То ще се проведе на 18 май, събота, от 10 часа. Шествието ще е от сградата на Общината до ГКПП-Кардам, разстоянието е около 8 км. Всеки, който желае, може да ни подкрепи, посочи кметският наместник.

Вече не броим дните, откакто нямаме вода, каза Станева. Тя сподели, че положението в квартал „Пастир” става все по-напрегнато. По думите й всяка вечер се събират по около 30-40 човека, дискутират, обсъждат кризисната ситуация. Държат ни в невидение, ако беше някой друг град дали така щяха да се отнесат към проблема, попита кметският наместник.

Снежана Станева не е убедена, че би било правилно да бъде пусната водата и хората да я ползват само за битови нужни, но не и за питейни, каквито искания имат някои от живеещите в квартала. Някое дете ще се изкуши и ще пие вода, възрастен ще забрави за забраната, обясни тя.

По думите на кметския наместник питейна вода за хората от кв. „Пастир” е осигурена. Вече са направени три дарения на бутилирана вода. Както Про Нюз Добрич писа, първото бе от земеделския производител от квартала Валентин Вълчев. 800 туби по 10 литра вода са дарили общинските съветници от БСП в Генерал Тошево. Днес 350 туби по 10 литра са предоставили народните представители от ГЕРБ Даниела Димитрова и вицеадмирал Пламен Манушев. Разпределихме водата по домакинствата, на възрастните хора я занесохме до домовете, обясни Снежана Станева.

c