Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Пламен и Иво откриха Европейския поп-рок конкурс „Сарандев” – Добрич 2019

Откриха ХХVІІІ издание на Европейския младежки поп-рок конкурс „Сарандев” – Добрич 2019. Водещите - родените в Добрич Пламен и Иво, пожелаха успех и на всички участници и обещаха да подкрепят всеки един, преди излизането му на сцената.

53-ма представители от седем държави ще се състезават в тазгодишната певческа надпревара за Гран При. В предстоящите конкурсни вечери - от 15 до 17 май, своя певчески талант ще представят млади дарования на възраст от 11 до 30 години от България, Украйна, Казахстан, Узбекистан, Молдова, Румъния и Гърция. Председател на петчленното международно жури е композитора Хайгашод Агасян. Останалите оценяващи на тазгодишния конкурс са:

  • Николай Текелиев, журналист БНР;
  • Алишер Каримов – поп изпълнител и композитор от Казахстан
  • Мамурджан Ташматов – народен артист, художествен ръководител на джаз оркестър Б. Закиров, към Узбекистанската държавна филхармония

53 млади дарования ще се състезават за Гран При „Сарандев” в Добрич

В първата конкурсна вечер, участниците се представят с песни на своя роден език. Според регламента, на 16 май, младите артисти ще изпълняват песни на език по избор.

Организатори на младежкия форум са Община Добрич и Младежкият център „Захари Стоянов”, проявата е под патронажа на кмета Йордан Йорданов. Закриването е на 17 май, когато ще се състои и награждаването, както и гала концертът на лауреатите. С рецитал ще се представи и специалният гост и член на журито - Славин Славчев.

c