Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Още 13 младежи започват работа в „Чудната градина”

Още 13 младежи с интелектуални затруднения ще започнат работа в социалното предприятие „Чудната градина” в Добрич, съобщи за Про Нюз Добрич председателят на фондация „Свети Николай Чудотворец” Мария Методиева. Те ще бъдат наети по проект „Обучения и заетост”, който неправителствената организация спечели. Очаква се до края на месеца да бъдат сключени индивидуалните трудови договори с младежите и те да започнат работа на 3 юни.

Това е втори проект за заетост за хора с увреждания, който печели фондация „Николай Чудотворец”. Първият бе „Обучения и заетост на младите хора”, по него работят 9 младежи с интелектуални затруднения. Наскоро те дори получиха първите си месечни възнаграждения. И двата проекта са на Агенцията по заетостта, посочи Мария Методиева. Те са за  24 месеца, плюс бонус от още 6 месеца.

В момента произведените в социалното предприятие цветя се продават на четири места в Добрич - пред общински младежки център „Захари Стоянов”, на Кооперативния пазар, пред църквата "Св. Георги " и на място в ”Чудната градина” по ул. „Суха река” /зад „Лидл”/. Всеки четвъртък се предлагат и на Фермерския пазар.

"Продаваме петнадесетина вида летни цветя: петунии - каскадни, кичести и бордюрни, калибрахое, винка, карамфил, циния, флокс, вербена, агерагум, далия, астра, целозия, бегония тагетис , циганче , газания, маргаритка, мушкато", сподели Мария Методиева. Добричлии могат да ни подкрепят, закупувайки от нас красота за домовете и градините си, допълни тя.

c