Четвъртък, 18 април 2024

18.04.2024

Последвайте ни

Обърнат ТИР с прасета от свинекомплекса в Козлодуйци затвори Ришкия проход

Прасетата, превозвани в катастрофиралия и затворил за часове Ришкия проход ТИР във вторник, са собственост на свинекомплекс в добричкото село Козлодуйци, съобщава monitor.bg. Шофьорът на товарния камион с 200 угоени животни се обърнал на опасен завой. Тежкото возило се претърколило в крайпътната канавка. Катастрофата станала около 19 часа близо до село Прилеп. Шофьорът се отървал с леки наранявания. Част от животните обаче са пострадали.

Според очевидци повечето от прасетата хукнали подплашени и избягали в гората, други останали заклещени в катастрофиралия ТИР. "Минавахме от там и видяхме катастрофата. Беше леко зловещо - животните квичаха в товарното отделение, а други търчаха покрай шосето като подивели. Някакви хора ги гонеха и се опитваха да ги уловят, но не успяваха, защото вече беше тъмно. Това създава опасност и от други катастрофи, защото не се знае колко свине са избягали и дали няма да изскочат внезапно на пътя", разказаха свидетели на катастрофата.

Проверка е установила, че собственик на живата стока е предприемач от село Козлодуйци. Според представените от водача документи прасетата трябвало да бъдат превозени до кланица в Пазарджик. Служители на Българската агенция по безопасност на храните в Бургас констатирали, че курсът е отразен в регистрите, а документите за транспорт - изрядни.

Източник: monitor.bg / Снимки: btv.bg

c