Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Сълзи от вълнение при раздялата между абитуриенти и учители от ЕГ "Гео Милев" в Добрич

С празнично настроение, съпровождащо официалните церемонии и артистичните сценични изяви, на 14 май абитуриентите от Езикова гимназия "Гео Милев" в Добрич, се разделиха с училището, поемайки по пътя на птиците.

По традиция, официалната част на тържеството започна с ритуално посрещане на знамената и тържествено предаване на "Факела на знанието" - един от символите на Добричката езикова гимназия., който завършващите предават на учениците от 11 клас.

Директорът на гимназията Милена Иванова поздрави абитуриентите и връчи награди на всички изявени зрелостници - активно допринесли за престижа на училището и завоювали призови места в регионални, национални и международни олимпиади и конкурси.

Абитуриентите на ЕГ „Гео Милев” с ритуал предават “Факела на знанието” днес в Добрич

Много емоции и темперамент имаше на сцената, докато учениците от шестте паралелки на гимназията, чрез театрални и музикални похвати, разказаха за годините, прекарани в култовото езиково училище на Добрич. Нескрита радост и сълзи от вълнение имаше в очите на 150-те момичета и момчета. Трите паралелки с изучаване на немски език, двете с английски и една с френски, показаха защо се радват на паметния момент и какво ще има липсва най-много оттук насетне. Не пропуснаха да посъветват и съучениците си, за които предстоят още години на учение, да запазят най-ценното в себе си - чистата детска радост и вдъхновение.

По традиция, всяка от шестте паралелки представи собствен прочит и разказ на най-интересното и паметни от гимназиалните години. Имаше свежи цитати и училищни бисери, любими автори и театрални скечове, музикални изпълнени и песни-послания. Емоцията доминираше и владееше както завършващите, така и преподавателите и родителите, дошли да видят порасналите си деца в последните им училищни мигове от живота.

Съдържателни и наситени с вълнение, бяха думите на Милена Иванова - директор на ЕГ "Гео Милев"

Скъпи абитуриенти, днес за Вас за последен път би училищния звънец. Разделяйки се с ученическите години, период, който често Ви се е струвал труден, но убедена съм, че след време ще оцените като един от най-щастливите. Ние - Вашите учители, се надяваме, че времето прекарано в гимназията е било време на съзряване и обогатяване на Вашите знания и опит, което ще помогне в осъществяване на по-нататъшните Ви желания и стремежи. Няма по-голямо щастие за един учител, от това - учениците му да го изпреварят в развитието си.

Скъпи абитуриенти, тази година, в която Вие се разделяте със нас, е доста по-особена. Изтърпяхте всички несгоди на ремонта, който и в момента продължава. Все пак, за няколко месеца, Вие успяхте да учите в обновени и приветливи класни стаи.

От свое име и от името на колегите си, на всички Ви пожелаваме да търсите зрънцето добро, да търсите пъстротата на живота и многообразието в света, както и да откриете своето място в него. Бих искала да поздравя и Вашите родители и да им благодаря за грижите и възпитанието, което са Ви дали. Ние ще останем тук. Горчиво-сладък е вкусът на днешните вълнения, когато с Вашия випуск си отива и частица от нас. Знайте, че винаги тук - в Езикова гимназия "Гео Милев"-Добрич, ще намерите обич и подкрепа.

Вярваме във Вас и Ви желаем успех! На добър път!

c