Вторник, 23 април 2024

23.04.2024

Последвайте ни

ОбС на Ген. Тошево с декларация за незабавно решаване на проблема с водоподаването в кв. „Пастир”

С декларация в подкрепа на исканията на жителите на квартал „Пастир” и подписаната от тях петиция излезе Общинският съвет на Генерал Тошево. С нея ОбС и Общината сезират всички отговорни институции да предприемат адекватни мерки и в незабавен срок казусът със замърсената вода в квартала да бъде решен и приключен.

В декларацията се припомня, че замърсяването на водата в квартала с химически препарати за растителна защита е установено на 25 април от кметския наместник. След като са уведомени жителите на кв. „Пастир” и отговорните институции – ВиК – Добрич, РЗИ, Общината, органите на реда, със заповед на директора на здравната инспекция водата е спряна и е наложена забрана за ползването й за питейно-битови нужди. „В периода от 25 април до днес /вчера, бел. авт./ – 13 май, водопронесната мрежа в квартала се проми няколко пъти, като паралелно с това бяха взети проби за качеството на водата– пише в декларацията на ОбС. – В тази ситуация би следвало „ВиК – Добрич” АД и Регионална здравна инспекция да синхронизират действията си и въз основа на направения последен химичен анализ на водата да бъде издадена заповед за възстановяване водоподаването в кв. „Пастир”. До момента такива действия от горепосочените държавни институции не са предприети, от което страдат жителите на кв. „Пастир” в Генерал Тошево”.

С декларацията общинските съветници изразяват надеждата си, че казусът ще бъде решен за доброто на живеещите в квартала граждани.

c