Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Градската художествена галерия в Добрич отваря вратите си до полунощ

На 18 май, вратите на Художествената галерия в Добрич ще са отворени за посетители до полунощ, съобщиха от културната институция. През тази година, Eвропейската нощ на музеите, която се провежда за 15-ти път, съвпада с Международния ден на музеите и галериите.

Посетителите ще имат свободен достъп за да  разгледат постоянните експозиции в галерията –Живопис - 60-те – 90-те години на 20 век“, „Златото на Добруджа“, „Художници от Добрич“, „Скулптура“, „Хартията“ и „Графика“. За публиката ще са открити и подредените временни изложби - „Японска гравюра VIII – ХIХ век“,  на учениците от ЕГ „Гео Милев“, както и на Училището за креативно мислене.

Деца и родители ще имат възможност да се включат в образователната игра на „Работилница за въображение“ с интерактивната инсталация „Влез в картината“, предоставяща възможност за създаване на снимка за спомен.

Своеобразен акцент в Нощта на музеите е гостуващата изложба „От А до Я“ - от Международното триенале на сценичния плакат – София. Откриването ѝ ще бъде от 18.00 ч.

Програмата на Художествената галерия за Нощта на музеите - 18 май, започва от 16.00 ч. и ще продължи до 23.00 ч.

c