Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

53 млади дарования ще се състезават за Гран При „Сарандев” в Добрич

53-ма представители от седем държави ще се състезават в тазгодишното, ХХVІІІ издание на Европейския младежки поп-рок конкурс „Сарандев” – Добрич 2019, който ще се проведе от 15 до 17 май. Творческата надпревара е един от акцентите в седмичния календар на културните прояви в града, съобщи зам.-кметът по хуманитарни дейности д-р Емилия Баева. Участниците са определени след предварителна селекция на кандидатите. Своя певчески талант ще представят млади дарования на възраст от 11 до 30 години от България, Украйна, Казахстан, Узбекистан, Молдова, Румъния и Гърция. Те ще бъдат оценявани от петчленно международно жури с председател композитора Хайгашод Агасян. Организатори на младежкия форум са Община Добрич и Младежкият център „Захари Стоянов”, проявата е под патронажа на кмета Йордан Йорданов. Официалното откриване на конкурса е на 15 май в 17.30 ч. в Младежкия център. Веднага след това стартира и конкурсната програма. Двете конкурсни вечери започват от 18.00 и продължават до 22.00 ч.  Закриването е на 17 май, когато ще е награждаването и гала концертът на лауреатите. С рецитал ще се представи и гост-изпълнителят Славин Славчев, който е и член на журито, съобщиха организаторите. Останалите оценяващи по време на тазгодишния конкурс ще са:

  • Николай Текелиев, журналист БТА;
  • Алишер Каримов – поп изпълнител и композитор от Казахстан
  • Мамурджан Ташматов – народен артист, художествен ръководител на джаз оркестър Б. Закиров, към Узбекистанската държавна филхармония

Водещи на ХХVІІІ издание на Европейския младежки поп-рок конкурс „Сарандев” – Добрич 2019 ще са изпълнителите от дуетната формация Пламен и Иво.

c