Спорт

Наградиха шампионите в Държавното по тенис на маса за ветерани – Албена’19

На 12 май се състоя награждаването на победителите в 45-ото издание на Държавния шампионат по тенис на маса за ветерани. Състезанията и връчването на отличията се състоя в закритата спортна зала “Албена” в Европейския курорт на спорта Албена, съобщи Стефан Георгиев – президент на Спортен клуб “Дама Пика”.

След приключване на финалните срещи от тридневната шампионатна надпревара, най-добрите в отделните категории получиха купи и медали, връчени им лично от Здравка Йорданова – двукратна олимпийска шампионка по гребане, която е и президент на Българската Мастърс федерация, под чиито патронаж се провежда шампионата.

При мъжете сериозни успехи пожънаха състезателите на Варна, Балчик и Добрич. Шампион в най-масовата възрастова категория – 50-59 години, стана Тихомоир Мичев от Варна.

Победител и вицешампион в категорията 75-79 години станаха Борис Червенков и арх. Георги Михайлов от Балчик. Друг балчиклия – Христо Томов, е победител в категорията 70-75 години.

Вицешампион в категорията 60-64 години стана Веселин Божков от Добрич, загубил драматично финалния мач от Стойчо Радевски (от Ст. Загора), а на трето място е Красимир Михайлов от Балчик.

В останалите възрастови групи при мъжете, победители са:

  • 40-49 години – Станислав Валяров от Бургас
  • 65-69 години – Христо Даскалов от София
  • над 80 години – Петър Абаджиев от В. Търново

При жените категорично доминираха състезателките от гр. Варна.

144 участника, разпределени в 7 мъжки и 4 женски възрастови категории, взеха участие в тазгодишното 45-ото издание на Държавния шампионат по тенис на маса за ветерани в Албена.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *