Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Млади майки от Добрич подеха нова кампания в подкрепа на Десислав – за живот без болка

"Сувенир за децата на Добрич от Деско” е името на нова благотворителна кампания в подкрепа на Десислав Димов от Добрич. Инициатори на кампанията са млади жени от Добрич - Наталия Стоянова и нейните приятелки Антоанета Станева, Милена Петрова и други, сподели за Про Нюз Добрич майката на Десислав Антоанета Малева. Тя разказа, че жените ѝ били абсолютно непознати, научили от социалната мрежа за състоянието на сина ѝ и нуждата от средства и решили да помагат. Основен двигател е Наталия Стоянова – майка на две малки деца, с такива са и приятелките й, всички са под 30 години, допълни Малева.

В рамките на кампанията тя и младите майки изработват магнити и книгоразделители и ги предлагат на малки и големи за края на учебната 2019 година. „Надяваме се да си закупите магнит на цена 2 лева или книгоразделител с цена 1 лев и да подпомогнете лечението на Десислав, за живот без болка”, споделят организаторите на инициативата. Тя е подкрепена и от Община Добрич – с нейно съдействие са разпратени писма до всички училища и детски градини с апел за подкрепа. Кампанията е посветена на 24 май – Деня на славянската писменост и българската просвета и култура. „Ако всеки родител отдели по левче, две, три ще помогне на сина ми”, коментира Антоанета Малева.

Приказни герои и любими персонажи от детските филмчета са изобразени на магнитите и книгоразделите, предназначени за по-малките деца. За абитуриентите са изработени по-стилни книгоразделители – с послания за живота, любовта, приятелството. Сувенирите може да бъдат закупени от магазина за помощно-технически средства „МЕДИКА ВИТА” /в блока срещу МБАЛ – Добрич, ул. „Панайот Хитов” 33, вх. В, ет. 1/ от понеделник 13 май, всеки делничен ден от 9 до 17.30 часа и в събота от 10 до 14 часа. Магнитите и книгоразделителите може да разгледате в страницата „Сувенир за децата на Добрич от Деско” във фейсбук.

Десислав Димов претърпява автомобилна катастрофа на 28 август 2002 година и получава тежка гръбначно-мозъчна травма, от която е обездвижен напълно от кръста надолу. След катастрофата следват 17 години, изпълнени с множество операции, но от две години Десислав е със силни болки и силни болкоуспокоителни. Той не губи надежда и вяра, че ще живее без болка, благодарение на невромодулиращ имплант, който стимулира гръбначния мозък, изпращайки импулси и по този начин действа обезболяващо. За извършване на операцията са необходими около 60 000 лева. Към момента са събрани около 23 000 лева, като около 15 000 лева са дарени от наши много близки хора, сподели Антоанета Малева. Десислав Димов ще бъде опериран в болница „Света Анна” във Варна от д-р Ридиан Неделко. Миналата година той направи животоспасявяща операция на добричлията.

На Десислав Димов може да се помогне и чрез откритата дарителска банкова сметка:

  • BGN - BG85UNCR96605012029308
  • SWIFT BIC код на Уникредит Булбанк UNCRBGSF
c