Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Скенерът в МБАЛ-Добрич е повреден, пациентите се извозват до болницата в Балчик

Скенерът в МБАЛ-Добрич се е повредил. Това е станало в ранния следобед на петъчния ден преди празниците, съобщи за ПроНюз Добрич директорът на болницата д-р Светозар Байчев. Веднага, по думите му, е създадена организация за осигуряване на диагностика чрез компютърна томография както за новопристигащите пациенти, така и за пациентите в стационарните отделения. Имаме договор с МБАЛ-Балчик и с наш транспорт превозваме до балчишката болница  всички, които се нуждаят от този вид изследване,  допълни д-р Бачев. Той уточни, че никой не е върнат  и ощетен и на никого не е отказано или забавено изследването на скенер.

Днес се очаква в добричката болница да пристигне екип от сервизни техници, които да установят какъв е проблемът в излезлия от строя компютърен томограф, след което да се пристъпи към ремонт.

Директорът на МБАЛ-Добрич посочи, че е в ход процедурата за доставка на новия скенер, парите за който са в наличност, осигурени са от здравното министерство. Тази процедура е сложна, свързана е с технологични процеси, но новият скенер ще бъде доставен в посочения в договора срок, увери д-р Светозар Байчев.

c