Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

На Евро 2019 девойките ни не успяха да се справят с Испания - в Добрич

Българските футболни националки - девойки U17, отстъпиха и във втората си среща от Евро 2019, този път срещу силният тим на Испания. Срещата завърши 0:3, като първият гол панда в края на първото полувреме, а след почивката и останалите - в 47' и 72'.

В началните минути на срещата, испанките тактически наложиха контрол в играта и пресираха съперничките си още тяхната половина. Нашите момичета се опитваха да играят предимно на контраатаки.

Закономерно, след продължителния натиск, Испания намери пробив в защитата ни и след разбъркване в наказателното поле на България, Карола Санчес откри резултата в 42'. До края на полувремето, българките имаха късмет, за да не им отбележат и второ попадение в последните минути.

През втората част, Испания продължи със същата стратегия - дълбока преса още в половината на съперника. Вторият гол падна само две минути след началото на полувремето. Реализатор на попадението беше Силвия Жолис - за 0:2.

Крайното 0:3 дойде в 72', когато след центриране отдясно - Паралуело оформи класическия резултат. До края на срещата, Испания имаше още няколко шанса за увеличаване на преднината си. Единствено добрата игра на нашата вратарка, малшанс и греда, не позволиха на темпераментните латиноски да подобрят головата си статистика в първенството.

За България: Димова, Бесет, Джалева, Динева, Иванова, Йорданова, Найденова, Палагачева, Парапунова, Стойчева и Стоянова.

За Испания: Лопес, Алонсо, Гарсия, Техада, Фернандес, Ернандес, Пала, Фернандес, Паралуело, Маринес Салинас и Санчес.

Нека припомним, че в първия двубой - при откриването на първенството, България загуби с 1:3 от Португалия - отново на стадион "Дружба".

Срещите са все още на етап групова фаза, като класираните на първите две позиции във всяка от двете групи, продължава надпреварата на полуфиналите. Следващата среща на националния ни отбор е на 11 май, срещу състава на Дания. Двубоят отново ще се играе на стадион "Дружба" в Добрич - от 11:30ч.

Снимка: Емона Цончева

c