Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

Живите класици от ФСГ „Васил Левски” преподаваха на ученици и настоящи учители

Пенсионирани вече педагози от ФСГ „Васил Левски” проведоха паметен просветен урок на ученици и настоящите им гимназиални учители.

Тържествен съвет на учителите от финансово-стопанска гимназия „Васил Левски“ в Добрич се проведе днес. На събитието, което бе в рамките на честванията на 70-годишнината от създаването на учебното заведение,  присъстваха около 20 бивши учители.

Директорът Ангел Христов прочете историята на гимназията и изказа своята благодарност към всички, които са допринесли за това ФСГ „Васил Левски” да бъде сред елитните училища в област Добрич. Всички присъстващи получиха юбилеен вестник по случай годишнината, а пенсионираните учители бяха наградени и с благодарствени грамоти. След приключване на съвета бившите педагози проведоха по един учебен час с настоящите учители и ученици. Срещите на старото и новото поколение от икономисти бяха много вълнуващи и дълго ще се помнят, споделят от гимназията.

Тази вечер от 18.30 часа в драматичен театър „Йордан Йовков” ще се проведе тържественият юбилеен концерт. В него ще участват индивидуални изпълнители от училището, представителна фолклорна танцова студия „Добруджа” с главен художествен ръководител Стоян Господинов, група от арт-център „Палитра” с ръководител Гергана Желева, бийтбокс изпълнителят Галин – възпитаник на ФСГ „Васил Левски”. Сборна група за руски песни ще припомни за една училищна традиция, съществувала от 1962 до 1987 година.

c