Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

Театър, поезия и музика - на 7 май в културния афиш на Добрич

Интересни предложения са включени в културния афиш на Добрич - за 7 май. Събитията от програмата на Общината предлагат театрална, поетична и музикална продукция.

  • Две от събитията са с начален час 17.30:

В НЧ "Йордан Йовков - 1870" е премиерата за Добрич на книгата „Възкресно жито“ от Георги Калчев. Произведението ще представи Драгомил Георгиев. В програмата ще се включат Росица Бояджиева – флейта и любители от Театрална студия „Зорница“ при Народно читалище „Й. Йовков – 1870 г.“ с ръководител Ема Георгиева

Във фоайето с пиано на Регионална библиотека "Дора Габе" се открива изложбата „Една книга - много издания” а на библиотечни документи по повод 24 май - Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост
Организатор: Регионална библиотека „Дора Габе“/ Място: Регионална библиотека „Дора Габе“, Централно фоайе / 

  • Други две събития са с начален час 18.00:

Откриващ концерт от музикалната програма за Седмица на камерната музика „Константин Илиев“ – Добрич 2019. С участието на Ангел Василев – цигулка, проф. Ростислав Йовчев – пиано, Кремена Христова – виолончело и Линка Стоянова – сопрано. Мястото е Огледална зала „Нели Божкова“.

В Градска художествена галерия, с благотворителна кауза - Венцислав Рачев представя своята книга „Лус“.

От 19.00 ч. на сцената в Концертна зала на Младежки център "Захари Стоянов", Клуб „Театър“ ще представи спектакъла „Четири стаи“ - една постановка на Лана Анцаридзе.

Също на 7 май, на Голяма сцена в Драматичен театър "Йордан Йовков" е юбилейният концерт на Финансово-стопанска гимназия „Васил Левски“ по повод 70 години от създаването на учебното заведение.

c