Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Съдят издирван мъж от Добрич за извършено зверско убийство през 2012

30-годишният Б.М. от Добрич е привлечен като обвиняем за това, че на 3 ноември 2012г. умишлено е умъртвил жител на село Божурово, след което още същата нощ напуснал страната под чужда самоличност.

На обвиняемия е наложена мярка „задържане под стража“, съобщиха от пресслужбата на Добрички окръжен съд.

Според събраните на този етап доказателства, убийството е било извършено през нощта на 3 ноември 2012 година - в дома на пострадалия, след употреба на алкохол и възникнало скарване между двамата. Пострадалият бил открит на сутринта на леглото в стаята си от негови родственици. Той лежал безжизнен по очи, като по главата му, по леглото и стените се виждали петна от кръв. Резултатите от назначената съдебно-медицинска експертиза са потвърдили множество наранявания по главата и тялото на мъжа, причинени от удари с или върху твърди тъпи предмети.

От събраните данни по делото става ясно, че още в деня на убийството, във вечерните часове, обвиняемият е отпътувал за Германия под чужда самоличност. След събиране на достатъчно данни за фактическата обстановка, при която е извършено престъплението, както и данни за личността на задържания, той е бил привлечен задочно като обвиняем за извършеното престъпление и обявен за издирване с Европейска заповед за арест. Установен е на територията на Германия и впоследствие предаден у нас.

Срещу  мъжа е  повдигнато обвинение за тежко умишлено престъпление,  наказуемо с лишаване от свобода от 10 до 20 години, като е налице обосновано подозрение за неговата съпричастност към предявеното обвинение. Реална е и опасността при по-лека мярка той да се укрие или да се опита да въздейства върху свидетели. По тези съображения и предвид данните, че обвиняемият вече  е  направил опит да  се  укрие,  съдът е взел решение за налагане на най-тежката мярка за процесуална принуда.

Постановеният съдебен акт подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд - Варна в тридневен срок.

Снимката е илюстративна

c