Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

С тържествен концерт ФСГ „Васил Левски” в Добрич отпразнува 70-я си рожден ден

С музика, танци, празнични слова и стихове ФСГ „Васил Левски” в Добрич отбеляза 70-я си рожден ден. Поводът събра в Драматичен театър „Йордан Йовков” настоящи и бивши ученици и учители, родители, приятели и партньори на учебното заведение. В продължение на два часа залата на театъра ехтя от аплодисменти, съпровождащи изпълненията на участниците в празничния концерт.

На сцената се представиха млади музикални дарования от гимназията, училищната група за народни танци „Хоп-троп”, сборна група за руски песни, Представителната фолклорна танцова студия „Добруджа” и Студио за съвременни танци „Палитра”.

„Посрещаме днешния празник със самочувствие и удовлетворение. Защото това е празник на много поколения” – каза в словото си директорът на гимназията Ангел Христов. Той връчи юбилейни плакети на трима бивши директори на ФСГ „Васил Левски” – Цонка Арнаудова, Александър Денчев и Неделчо Недев.  „Образованието е една идея, която съществува чрез колективния дух на тези, които вярват в нея” – сподели с развълнуван глас Цонка Арнаудова, бивш директор на гимназията.

В мултимедийна презентация бе проследена 70-годишната история на училището, през чиито класни стаи са преминали над 10 000 ученици. Концертът завърши с пъстро добруджанско хоро в изпълнение на всички участници, а за финал прозвуча химнът „О, Добруджански край!”.

c