Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Бляскава подготовка на тоалети, музика и танци за абитуриентските балове в област Добрич

От 23 до 27 май в Добрич и областта ще се проведат абитуриентските балове, в които ще празнуват около 1100 момичета и момчета, завършващи средното си образование. На 23 май ще отбележат завършването си зрелостниците от две училища - Частната гимназия Леонардо да Винчи” и  Професионалната гимназия по транспорт, облекло и лека промишленост в Добрич.  

Най-много абитуриентски вълнения, според графика в Регионалното управление по образование, ще има на 24 май, когато ще се проведат баловете на 17 гимназии и средни училища от Добрич и областта. Сред тях са ПМГ „Иван Вазов”, ФСГ „Васил Левски”, Професионалната гимназия по туризъм „П. К. Яворов”, Професионалната гимназия по техника и строителство „Ломоносов”, Частната гимназия „Райко Цончев”, СУ „Св. св. Кирил и Методий”,  Професионалната гимназия по аграрно стопанство, Професионалната гимназия по ветеринарна медицина и Спортното училище „Г. С. Раковски”  от Добрич,  Професионалната гимназия по земеделие „Тодор Рачински” и СУ „Н. Вапцаров” в Генерал Тошево, Професионалната гимназия по транспорт и облекло „Дочо Михайлов”  и СУ „Й. Йовков” от Тервел, СУ „Хр. Смирненски” от Крушари,  ПГЗ „Тимирязев” и СУ „Ст. Караджа” в Каварна, СУ „Асен Златаров” от Шабла и други. На 25 май с музика, танци и забавления ще отбележат началото на своята зрелост абитуриентите от ЕГ „Гео Милев”, СУ „Д. Талев”, СУ „Л. Каравелов” и СУ „Св. Кл. Охридски” в Добрич и СУ „Хр. Смирненски” от балчишкото село Оброчище.  Датата 26 май е избрана от дванайсетокласниците на СУ „П.Р. Славейков” в Добрич. На 27 май е балът на СУ „Христо Ботев” в Балчик.

    Пъстра е картината на избраните от младите хора заведения, в които ще се проведат абитуриентските балове – ресторанти, курортни и ловни комплекси, голф игрища. С бляскави тоалети и шикозни костюми, в най-вълнуващата си нощ младите дами и техните кавалери ще изпълнят залите на ресторантите „България”, „Резиденция”, „Чифлика”, Лебед”, „Централ” и „Грийн палас” в Добрич, заведения в курорта Златни пясъци, Light House Golf и Блексийрама край Балчик, Узунов палас и комплекс „Св. Георги” в Генерал Тошево, Резиденцията и Ловен дом „Диана” край Тервел, ресторант „Вила Амбра” в с. Тюленово, община Шабла.

c