Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

Доброволци почистиха района на старата гара в Добрич

Доброволци изчистиха района на старата жп гара в Добрич по призива на председателя на Общинския съвет Иво Пенчев.

Преди дни той прикани колегите си общински съветници и всички граждани, които искат да съдействат за опазването на културно-историческото наследство, да се включат в инициативата за почистване на района около сградата. Пенчев припомни, че на 30 ноември миналата година Общинският съвет реши с пълно единодушие Община град Добрич да придобие собствеността на сградата, за да бъде тя спасена от разруха, а имотът да бъде превърнат в Културно-исторически комплекс.

Единодушно съветниците решиха Общината да поиска старата гара в Добрич

Към днешна дата няма предприети действия от страна на общинската администрация за изпълнение на това решение. Постройката, която е паметник на културата, продължава да се руши, а районът около нея - непроходим.

В почистването се включиха депутатът Даниела Димитрова, заместник-областният управител  Красимир Николов, Иво Пенчев и други общински съветници от ГЕРБ, екип от Сдружение „ДоброЖънци, граждани.

Събрани бяха голямо количество отпадъци.

„За не повече от два часа разликата е драматична. Видя се, че има красива, стара и интересна сграда, запомнила възходите и паденията на Добрич. Ако 15 души могат за два часа да направят това, представете си какво биха направили 150 души”, сподели  Иво Пенчев.

Преди и след почистването
c