Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Благотворителният бал на СУ „Св. Св. Кирил и Методий” в Добрич събра талант и доброта (снимки)

В навечерието на патронния си празник проведе своя благотворителен  бал  СУ „Св. Св. Кирил и Методий”, наследник на първото класно училище в Добрич, основано през 1872 година.

Около 280 родители, учители, служители и партньори на учебното заведение посрещна в красива украсената зала на ресторант "България" директорът на училището Тодор Георгиев.

Възпитаниците на СУ „Св. Св. Кирил и Методий” представиха своя талант в богатата празнична програма. В нея участие взеха арт център "Палитра" и представителна фолклорна танцова студия „Добруджа”, която представи новия си танц Северняшка сюита.

С цел набиране на средства за подпомагане дейността на училището бе разиграна томбола с много интересни и красиви награди.

Много творчество и талант представяха и предметите, включени в благотворителния търг. Желаещите да направят дарение можеха да се включат в явно или тайно наддаване за произведения на изкуството, дело на таланта на ученици и родители. Най-висока цена – над 1000 лева, постигна в търга красив шлем с поставка, дело на бащата на един от учениците.

Красива торта, произведение на кулинарното изкуство, излязло изпод сръчните ръце на майка на дете от училището, също предизвика сериозно наддаване, като цената надхвърли 300 лева. А, самата торта бе подарена на децата, участвали в празничната програма на вечерта.

Закупена на търга икона пък бе подарена на един от първите класове в училището. Наддаване имаше още за пано с красива българска шевица, за модерна скулптура от дърво и стъкло, както и за красива картина.

Гости на празника на училището бяха народните представители Даниела Димитрова и Йордан Йорданов, който бе зам.-директор на училището, зам.-кметът Елка Димова, началникът на РУО Жоро Тошков, президентът на Ротари клуб Георги Панов, представители на дирекция „Хуманитарни дейности” към Община Добрич, директори на детски градини.

Петя Стоянова - председател на училищното настоятелство

Присъстващите бяха поздравени от председателя на училищното настоятелство Петя Стоянова. Тя изрази благодарности и почитания на целия колектив на училището.

Припомнени бяха и думите на Майка Тереза, че най-големите дарители са учителите.

Богатият календар от събития в рамките на патронния празник на СУ „Св. Св. Кирил и Методий” включва много беседи, конкурси, изложби, състезания, които се провеждат в дните от 7 април до 7 юни.

c