Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Определиха 76 секции в област Добрич за машинно гласуване

С решение на Централната избирателна комисия са определени 3000 секции в страната за машинно гласуване при провеждането на изборите за членове на Европейския парламент.

От тях 76 секции са на територията на област Добрич. Най-много са в областния център Добрич - 35. В четири от секциите в ОУ "Панайот Волов" ще се гласува машинно, както и в три от СИК в ОУ "Христо Ботев".

В община Балчик такава възможност ще има в четири секции, в Генерал Тошево - в две секции, в община Каварна - пет, в Тервел - 3, в община Шабла - 1, в Крушари - 1, а останалите са в села от община Добричка.

Припомняме, че за доставчик на машините под наем бе избрана „Сиела Норма", а Върховният административен съд (ВАС) отхвърли жалбата на „Българските машини за гласуване" срещу този избор.

„Към настоящия момент няма сигнали за случаи, в които да няма достатъчен брой хора за сформирането на секционни избирателни комисии“, каза днес пред БНТ говорителят на ЦИК Александър Андреев.

Промените в Изборния кодекс позволяват на всяка една парламентарно представена политическа сила да има по един член в СИК, допълни Андреев.

c