Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Млади таланти превърнаха в градски празник концерта „Пролет по ноти” в Тервел

„Пролет по ноти” – под този наслов премина годишният концерт на Вокалната студия при Центъра за подкрепа за личностно развитие „Малкият принц” в Тервел и на Клуба за занимания по интереси „Музика” при средното училище „Йордан Йовков” в града. Концертът се състоя в залата на читалище „Димитър Дончев-Доктора” и младите изпълнители, подготвени от своя ръководител Живко Колев, получаваха взрив от аплодисменти. Вдъхновени от пролетта – сезона, който носи нови надежди и сили за нови мечти, участниците откриха концерта с песента „Хубава си, моя горо!” Изпълнението на вокалистите допълниха момичетата от Танцова формация „Каприз“ с ръководител Живка Ненова.  През пролетта дните се издължават, а с това се удължават и детските игри до късно вечерта. На сцената зазвучаха и „Детски лудории“. Пролетта, заредена с енергия, пробуждане, любов  и радост, бе представена и чрез песните „Колко ми липсваш“, „Полунощ е“ и „Невидим“ от Преслава, Станислава и Валери, Наталия и Пролетина. В репертоара на певците бяха включени и съвременни песни като украинската „Плакала“ на Павлина, Жаклин, Станислава и Валери , „All of me” на Жаклин, „Ex`S and Oh`S“на Станислава. Всекидневното общуване с музиката бе илюстрирано с песента „Без радио не мога”, изпълнена от Криси и Стоянка.

Музикалната секция към вокалната студия впечатли публиката с акомпанимента си на електрически инструменти към песните „Двама“ и „След  10 години“. Те бяха и поздрав за кмета на Община Тервел и неговия екип за финансовата подкрепа за закупуването на електрическите китари и ударните инструменти. Момичетата и момчетата показаха много добри умения  и си заслужиха силните аплодисменти на публиката. Настроението в залата бе повдигнато и от новосформираната хип-хоп група NNS Crew с ръководител Виктор Веселинов, която направи дебютното си изпълнение на сцена.

Под прожекторите място намериха и най-новите хитове от българската поп-сцена - „2 в 1“, „Последни думи“, „Когато най-силно ще боли“ на Глория, Стоянка, Павлина и Пролетина. С артистичното си изпълнение Аниса пресъздаде и изпя „Песента на щурците“. А изпълненията на „Свързани“ и „Бягство“  на Стоянка и Плами, Марина и Преси  докоснаха гостите, които бяха дошли да видят и чуят малките-големи таланти. „Ти губиш“ и „Да те имам“ на Райя, Стоянка и Павлина повеждаха вече към финала на прекрасната вечер, която бе подарена на Тервел. Концертът завърши с посланието в песента  „Нека бъде светлина” в изпълнение на всички участници. Под ритъма  на бурните аплодисменти и момичетата и момчетата от Вокална студия „Тервел”  поставиха финала и с „Родината“. Доброто настроение през цялата вечер, потопена в настроение от музика и звуци,  бе в ръцете на водещия – актьорът Красимир Демиров. Младите музикални таланти благодариха на Община Тервел за моралната и финансова подкрепа, на НЧ „Димитър Дончев- Доктора“, на всички родители и гости. А децата продължават своята подготовка за следващата си творческа изява  на сцена.

c